top of page

Wie

Claudia Zwart

Ik ben 45 jaar, getrouwd en moeder van een tienerdochter. Samen met mijn gezin woon ik in het prachtige dorpje Weerdinge (Emmen) in Drenthe. Paarden en mensen hebben van jongs af aan altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als ik terugkijk dan zijn het altijd de paarden geweest die mij sterker hebben gemaakt, evenwichtig keuzes hebben laten maken (bij paarden moet je immers ook helder zijn in wat je wilt). Ze hebben me geleerd om in sommige situaties geduldig te zijn en andere keren juist voor een doortastende aanpak te gaan. Het omgaan met paarden heeft mij van jongs af aan veel geleerd; aanpakken, compassie, relativeren, begrip tonen, situaties aanvoelen en daarop anticiperen. Een paar zaken waar  we allemaal wel eens mee te maken krijgen in ons leven.

 

Ik ben een ondernemer in hart en nieren en jarenlang de eigenaar geweest van een succesvol evenementenbureau, wat vooral business events organiseerde. Ik weet hoe het zakenleven werkt en ook wat de struikelblokken kunnen zijn. Op een andere manier kijken naar jezelf en naar je team door middel van paardencoaching werpt nieuw licht op de zaak. 

 

 THE BEST OF BOTH WORLDS

 

Naast mijn paardencoaching ben ik werkzaam in het cultuuronderwijs waarbij kunst- en cultuur ingezet wordt op scholen om kinderen te inspireren, te motiveren en om hun belevingswereld te vergroten. De coaching met minipaarden zie ik als een hele mooie aanvulling naast mijn werk om jong- en oud, individueel- en groepen, nog meer te ondersteunen bij de persoonlijke ontwikkeling. 

Ervaar zelf de kracht van het coachen met minipaarden. Vragen? Ik help je graag verder. 

bottom of page