top of page

MAATREGELEN I.V.M. CORONA

Update 1 -januari 2021

Momenteel is het coachen van groepen niet mogelijk ivm de huidige coronamaatregelen.

De individuele coachingen voor zowel kinderen als volwassenen mogen wel doorgaan. Wij werken uitsluitend buiten met inachtneming van de gestelde richtlijnen van het RIVM. 

 

Update 7-mei 2020

Minipaardencoaching is verheugd aan te kunnen kondigen dat we vanaf vandaag weer van start kunnen met zowel de individuele coachingstrajecten als ook de groepscoachingen tot max. 8 personen. 

Dit naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei 2020 met daarin de aankondiging van de versoepeling van de maatregelen rondom het corona virus. 

Uiteraard met inachtneming van de gestelde richtlijnen van het RIVM. Lees hier het actuele protocol van Minipaardencoaching ivm Corona maatregelen. 

16-maart 2020

Wat is het voor velen van ons een bijzondere periode nu wij wereldwijd zijn getroffen door het Corona virus. De impact zal voor iedereen verschillend zijn maar we krijgen er allemaal helaas mee te maken. Waar mogelijk ben ik voor iedereen beschikbaar voor coachingtrajecten in aangepaste vorm. Hieronder breng ik jullie graag op de hoogte van de getroffen voorzorgsmaatregelen bij Minipaardencoaching met inachtneming van de gestelde richtlijnen van het RIVM i.v.m. de Corona crisis.

 

- Groepscoachingen zijn tot 1 juni 2020 afgezegd of worden verplaatst naar een latere datum.

- De 1-op-1 coachingen op locatie van minipaardencoaching zijn mogelijk met strikte

   inachtneming van de gestelde voorzorgsmaatregelen door het kabinet;

Protocol Minipaardencoaching: 

  1. Wanneer coachee of coach hoest, verkoudheidsverschijnselen vertoont zoals loopneus, snotteren, koorts dan kan een geplande (privé)coaching op locatie NIET doorgaan! Online coaching is dan wel mogelijk.

  2. 1,5 mtr. afstand bewaren van de coachee op locatie van Minipaardencoaching. Omdat ik buiten werk met de paarden kan deze afstand gegarandeerd worden. Groepen zijn op dit moment niet mogelijk. 

  3. Maximaal 1 coachee aanwezig op 1 moment, exclusief coach. Dit in verband met de beschikbare ruimte buiten en zo risico’s op mogelijke besmetting te beperken.

  4. Privé coachingen gebeuren nu met maximaal 2 personen, coachee en de coach en niet meer in de aanwezigheid van begeleiders of ouders. Ouders/verzorgers/begeleiders worden verzocht de coachee te halen en te brengen en niet aanwezig te blijven op locatie.

  5. Bij aankomst van de coachee op locatie wordt eerst verzocht om handen te wassen. Dit kan bij een buitenkraan, desinfectiezeep en papieren handdoekjes zijn aanwezig. Desgewenst kan dit ook binnen in de keuken gebeuren op gepaste afstand (1,5 mtr.) 

  6. Na afloop van de coaching, weer handen wassen

  7. Coachee/groep wordt verzocht het aanraken van deurklinken, deurposten etc. zo veel mogelijk te voorkomen. Na een bezoek van een coachee draagt de coach zorg voor ontsmetting met desinfecterend middel van aangeraakte oppervlakten evenals gebruikte coachingsmaterialen.

  8. Bovengenoemde regels zijn geprint en opgehangen op locatie van Minipaardencoaching en worden voorafgaand met de coachee besproken.

 

Verder vinden intakegesprekken alleen telefonisch of via Skype/whatsapp of andere online verbinding plaats om het aantal bezoeken tot een minimum te beperken. Minipaardencoaching legt in deze periode geen huisbezoeken af naar coachees.

 

Er is een extra ontvangstruimte voor coachees gerealiseerd zodat ontvangst niet in huis plaats hoeft te vinden.

 

Klanten zijn telefonisch of per email op de hoogte gebracht van aanpassingen en voorzorgsmaatregelen en waar nodig zijn afspraken verzet naar een datum na 1 juni 2020. De website en social mediakanalen van minipaardencoaching zijn geüpdate met deze aanpassingen.

 

Omdat bij paardencoaching contact met het paard een belangrijk/wezenlijk onderdeel is van het coachingtraject ben ik aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de coachingsessies toch voor een deel online aan te bieden voor de coachees die nu liever niet op locatie willen komen, d.m.v. videochat, thuisopdrachten, videopnames met de paarden waarbij ik thuisoefeningen aanbied voor de coachees.

 

Verder kunnen coachees bij mij terecht via online videochatsessies (zonder paarden), daarbij maak ik gebruik van de methode motiverende gespreksvoering. De videosessies worden vooraf ingepland in gezamenlijk overleg via skype/whatsapp of andere online dienst.

 

Helemaal nu in deze voor velen erg moeilijke tijd zijn mijn paarden en ik er voor JOU! Neem gerust vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden voor een coachingtraject.

 

Met vriendelijke groet,

 

Claudia Zwart

Minipaardencoaching

 

minipaardencoaching@gmail.com

Mob: 06-31043452

www.minipaardencoaching.com

Protocol Minipaardencoaching Corona
bottom of page