Ik ben de trotse eigenaresse van 5 luxe NMPRS (Nederlandse Minipaarden Registratie Stamboek) minipaarden, 3 merries en 2 ruintjes; Fabiene, Chiquita, Joy, Gibson & Latino. Alle vijf zijn ze heel speciaal voor mij. Ze hebben een lief karakter, zijn zeer betrouwbaar en krijgen de aandacht die ze verdienen. Poetsen, wandelen, beweging en veel aandacht, liefde en respect. Natuurlijk zijn ze geschikt en opgeleid (of worden opgeleid) als coaching paardje.

De mini paarden
Hoe leven ze

De fysieke en mentale gezondheid van de paardjes staat altijd op de eerste plaats.

Ze leven samen in een groep en zijn iedere dag buiten, ofwel in de paddock of in 1 van de weides. Ze mogen spelen, vies worden en paard zijn.

De stallen worden iedere dag uitgemest zodat ze ’s avonds altijd in een schoon bed slapen.

Ze hebben altijd toegang tot schoon water en hooi. In de grote wei kunnen ze echt even de benen strekken, rennen en gek doen. Ze kunnen altijd schuilen tegen de regen of felle zon.

Indien nodig krijgen ze de medische zorg van een dierenarts of tandheelkunde, ze worden netjes op tijd bekapt & ontwormd. De paarden krijgen voldoende beweging zodat ze fysiek gezond zijn. Mijn paarden werken alleen als ze daar fysiek en mentaal toe in staat zijn.

De voeding wordt per paard kritisch bekeken en aangepast waar nodig.
Ik luister naar mijn paarden en behandel ze met respect.
Ik verwacht van mijn klanten ook dat ze met respect omgaan met mijn dieren.

Blackfoto minipaard vos chiquita
Midzomer Chiqiuta

De aanvoerder van de kleine groep is onze Chiquita. Ze is een 1e premie NMPRS merrie van 95 cm en heeft al meerdere veulens gehad. Ze is in de groep absoluut de aanvoerder. Haar wil is wet. De alfa merrie in alle opzichten. Naar de mens en vooral naar kinderen het liefste paardje dat je je kan wensen. Fietsen, wandelen, poetsen, springen, altijd geduldig en lief en geniet zichtbaar van de aandacht. Chiquita is verkeersmak en nergens snel van onder de indruk. Maar …als je goed kijkt is ze zeker heel gevoelig. Negeer haar niet want dan zal ze zeker gepikeerd zijn. Chiquita is dan ook zeer geschikt als coach- en therapiepaardje.

Fabiene is een zeer gevoelige appaloosa NMPRS merrie met een hoog sensitief karakter. Een merrie die zeer gevoelig is voor de emoties van de mens. Ze is in alle opzichten uniek. Een elegante verschijning met goede beweging en zeer luxe uitstraling. Fabiene werd dan ook uitgeroepen tot reservekampioen op de merriekeuring van het NMPRS in 2017, in een zeer sterk en groot deelnemersveld.
Fabiene is een geweldig coach-paardje en zal je versteld doen staan in alle opzichten.

FABIENE VAN DE HEESBEEK HOEVE
Appaloosa minipaard steigeren
Gibson liggen met coaching kind
Black Hill Stables Gibson

Gibson is mijn eigen gefokte NMPRS ruin geboren in 2019. Hij is de zoon van Fabiëne. Gibson brengt als enige man een mooie balans aan in de kudde. Hij is ca. 1.03 meter groot en daarmee de grootste van het stel. Gibson is nog jong in zijn hoofd en lichaam en krijgt hier de kans om in een rustig tempo mee te groeien in de coachsessies. Zodat hij het mentaal en fysiek aan kan. Na het verlies van Jackson kwam al snel zijn halfzusje Joy op ons pad en zij is in 2022 toegevoegd aan de kudde. Gibson heeft Joy meteen in zijn hart gesloten en deze twee zijn zoals een broer en zus, onafscheidelijk. Ze bekvechten met elkaar, stoeien maar maken het ook heel snel weer goed. Ze kunnen niet met en zonder elkaar, herkenbaar?!

Joy is 22 september 2022 toegevoegd aan de kudde. Na het overlijden van Jackson aan de gevolgen van koliek, kwam Joy redelijk snel op ons pad. Joy is het half zusje van Jackson, geboren in hetzelfde jaar 2019. Soms, voelt iets gewoon goed. En zo ook de komst van kleine Joy. Ze is slechts 78 cm groot, heel makkelijk in de omgang en erg op de mens gericht.

De eerste maanden waren vooral nodig om haar te laten wennen in de kudde. Hier ging echt wel even wat tijd overheen, de andere paarden hebben het haar in het begin niet makkelijk gemaakt. Maar Joy blijkt een vechter te zijn, ze laat niet zomaar over haar heenlopen. Ze accepteert haar plek als nieuwkomer onderaan in de kudde, maar ze laat zich zeker niet alles zomaar vertellen.

Gibson heeft Joy als eerste geaccepteerd en deze twee zijn inmiddels onafscheidelijk. Joy krijgt de tijd om te leren, kennis te maken met de coachingkinderen en hoe zij hierin haar rol kan vervullen. Welkom lieve kleine Joy.

MS TRIGGERS SPARKS OF JOY
Blackfoto minipaard
Zwart minipaard Nmprs op heide
AHS FLASHS LATINO DANCER

In de zomer van 2023 hebben wij deze prachtige kleine zwarte man toe mogen voegen aan de kudde van Minipaardencoaching. Je danste letterlijk door de wei en daarna kwam je mij teder begroeten. Met je vriendelijke karakter, mensgerichtheid en je zachte maar stoere uitstraling werd ik meteen gegrepen en wist ik dat jij het was! Latino is de rust zelve, een oase van kalmte. Een zwarte parel in de kleurrijke kudde minipaardjes.

Joenny is een NMPRS mini-paardje en ze is ongeveer 100 cm groot. Ze kwam bij ons toen ze 5 maanden jong was en is opgegroeid in de kudde met Fabiene en Chiquita. Joenny heeft een onverschrokken karakter. Ze is niet snel ergens van onder de indruk maar is altijd alert. In de groep komt ze altijd als eerste naar je toe. Nieuwsgierig, op de mens gericht en zeer vriendelijk. Joenny heeft bij ons een nieuw baasje gevonden in Lisa van Veen. Ze blijft wel in de kudde maar zal niet meer ingezet worden voor privé coachingen. We zijn heel blij dat Joenny hier nog wel blijft en met haar karakter de kudde blijft versterken.

JOENNY VAN DE HEESBEEK HOEVE
Minipaard op vrijheidsdressuurblok
Minipaard vosbont in heide
BLACK HILL STABLES JACKSON

Ons eigen gefokte hengstje “Jackson”, zoon van Chiquita. Hij werd bij ons geboren op 23 mei 2019 en op 15 september 2022 hebben we hem moeten laten inslapen aan de gevolgen van koliek. Jackson was een prachtig klein vosbont mannetje met het allerliefste karakter dat we ons maar konden wensen. Als veulen was al duidelijk dat hij een extreem rustig, vrolijk en aanhankelijk karakter had en dat hij het allerliefste met mensen samen wilde werken. Deze kleine charmeur wist altijd bij iedereen een glimlach op het gezicht te toveren. Wat heeft hij ontzettend veel betekend voor zowel kinderen als volwassenen die hier paardencoaching volgden. Bij ons geboren en overleden maar zal voor altijd bij ons zijn. We missen je.

Voor jeugdhulp

Neem contact op met je gemeente!

Nu ook kindercoaching via Jeugdhulp Zuid-Drenthe mogelijk met (deel)vergoeding!