Wanneer paarden coaching

Op zoek naar je zelfvertrouwen, je eigen kracht, moed- en wijsheid. Grenzen aangeven en emoties leren herkennen en controleren.
Dit doen we samen met de minipaarden die hierbij als hulpmiddel worden ingezet. Bijvoorbeeld bij: scheiding ouders, pesten, weinig zelfvertrouwen, traumaverwerking, problemen op school, executieve functies verbeteren, andere hulpvraag.
Doelstelling is om kinderen/jongeren gezond en veilig op te laten groeien, zelfredzaamheid passend bij de leeftijd te stimuleren/motiveren zodat ze zelfverzekerd en met vertrouwen maatschappelijk kunnen participeren.
Neem gerust contact op
Mijn paarden en ik zijn er voor jou! 

Minipaard Chiquita met schoolkinderen

Persoonlijke ontwikkeling

Paardencoaching met kinderen minipaardencoaching

Mogelijke gesprekspunten

leren lezen op minipaard

Mogelijke zakelijke vraagstukken

Heb je nog vragen?
Contact met minipaard manen
De rol van het paard

Om de rol van het paard te begrijpen tijdens een coach sessie moet je iets meer weten over het natuurlijke gedrag van het paard.

Het paard is van nature een prooi- en vluchtdier. Altijd instinctief op zoek naar een veilige kudde en ze moeten in de natuur goed leiderschap meteen herkennen. Dit is van essentieel belang om te overleven. Samenwerken binnen een bepaalde rangorde is binnen een kudde vanzelfsprekend en noodzakelijk.

Herkent je hierin al iets uit bijvoorbeeld het zakenleven? Hier kunnen wij nog veel van leren. Gedrag wat niet klopt met wat wordt uitgedragen wordt meteen als onveilig gezien. Het paard zal hier altijd meteen instinctief op reageren.

Paarden zijn hierdoor in staat om onze ware indentiteit te laten zien en de eigen kracht te ontdekken. Uiteraard speelt de coach hier een grote rol, het paard dient als instrument, de coach maakt de vertaalslag. Jij staat hierbij in het middelpunt.

Voor zakelijke of persoonlijke groei, ga je aan de slag om non-verbaal leiding te geven aan het paard.

Een hele andere manier van communiceren dan via de digitale wereld achter je laptop of smartphone. Door het leiding geven aan een paard voel je je na afloop krachtiger en meer zelfbewust. Je krijgt hiervoor opdrachten van je coach.

Met behulp van de gesprekstechniek motiverende gespreksvoering en het paard als instrument komen we bij jouw hulpvraag en bij de richting waar je naartoe wilt.

De rol van de coach
Minipaardencoaching sessie
Waarom met minipaarden?

Over het algemeen worden coaching sessies met paarden gedaan met grote paarden. Herken je het gevoel dat je toch wel zenuwachtig wordt van de gedachte om samen met een groot paard in een ruimte te staan? Of dat het wandelen met zo’n imposante verschijning je best nerveus maakt? Dan is een coaching sessie met een minipaard een hele mooie uitkomst!
De minipaarden hebben het voordeel dat ze door hun formaat veel minder spannend zijn voor veel mensen. De mini-paardjes hebben gewoon een hoge ahhh-factor maar let wel, net als met grote paarden is oplettendheid ten alle tijde noodzakelijk. Het zijn dieren en ze reageren altijd vanuit hun natuurlijke instinct.

Voor jeugdhulp

Neem contact op met je gemeente!

Nu ook kindercoaching via Jeugdhulp Zuid-Drenthe mogelijk met (deel)vergoeding!