Minipaard appaloosa met showhalster
Liefde voor een minipaard
Minipaard appaloosa merrie met eigenaar
Wie ben ik
Mijn naam is Claudia Zwart

Ik ben geboren in 1975, getrouwd met Jeff Zwart en samen hebben wij een prachtige dochter, haar naam is Zkye. Samen met mijn gezin woon ik in het dorpje Weerdinge (Emmen) in Drenthe. Paarden en mensen hebben van jongs af aan altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als ik terugkijk dan zijn het altijd de paarden geweest die mij sterker hebben gemaakt, evenwichtig keuzes hebben laten maken (bij paarden moet je immers ook helder zijn in wat je wilt). Ze hebben me geleerd om in sommige situaties geduldig te zijn en andere keren juist voor een doortastende aanpak te gaan. Het omgaan met paarden heeft mij van jongs af aan veel geleerd; aanpakken, compassie, relativeren, begrip tonen, situaties aanvoelen en daarop anticiperen. Een paar zaken waar  we allemaal wel eens mee te maken krijgen in ons leven.

Ik ben een ondernemer in hart en nieren en jarenlang de eigenaar geweest van een succesvol evenementenbureau, wat vooral business events organiseerde. Ik weet hoe het zakenleven werkt en ook wat de struikelblokken kunnen zijn. Op een andere manier kijken naar jezelf en naar je team door middel van paardencoaching werpt nieuw licht op de zaak. 

Minipaard vosbont in heide
Paardencoaching met minipaard
Zomershow NMPRS met minipaard Chiquita

Naast mijn paardencoaching ben ik jaren werkzaam geweest in het cultuuronderwijs waarbij kunst- en cultuur ingezet wordt op scholen om kinderen te inspireren, te motiveren en om hun belevingswereld te vergroten.

De coaching met minipaarden is voor mij de manier om kinderen en volwassenen, individueel- en groepen, nog meer te ondersteunen bij de persoonlijke ontwikkeling.

Ervaar zelf de kracht van het coachen met minipaarden.

Heeft u nog vragen voor ons?

Best of both worlds
GECERTIFICEERD   paarden coach

Mijn opleiding tot paardencoach heb ik gevolgd bij Open2Contact. Het opleidingscentrum van Open2Contact is geaccrediteerd bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding.

Hogeschool Windesheim (Motiverende GespreksVoering):
Een heel belangrijk onderdeel van de opleiding tot paardencoach bij Open2Contact, is de Motiverende Gespreksvoering. Hierbij wordt uitgegaan van een gelijkwaardige en actieve manier van vraagstelling.

Naast paardencoach ben ik ook Pony Power voor Kids Trainer. Hiervoor volgde ik de verdiepingscursus paardencoaching met kinderen bij Groots & Puur met paardenkracht.

Ik hecht enorm veel waarde aan bijscholing, blijven leren en persoonlijke groei in mijn vak als paardencoach zodat ik zoveel mogelijk kinderen en volwassen deskundig kan helpen bij een hulpvraag. Bijscholing staat dan ook continue in mijn agenda. 

 

Voor jeugdhulp

Neem contact op met je gemeente!

Nu ook kindercoaching via Jeugdhulp Zuid-Drenthe mogelijk met (deel)vergoeding!